söndag, oktober 04, 2009

En ack så konstig lördag























Delsbo är en mytisk plats för mig. Det är Dellensjöar och Västerbrokören och Stefan Sundström.
Igår var det dags för konsert med Västerbrokören och Stina Berge i denna metropol.
Rädda för snö var vi, men va fan, vi drog iväg med gröna bilen på den 10 mil långa resan. Genom Harsa och skogen.
Tiden var utsatt till sju och vi åkte tidigt från Edsbyn. Tänkte att man alltid kan hitta på nåt i Delsbo medan man eventuellt väntar.
Det kan man inte.


Vi kom fram och satte oss å lokala pizzerian och det var så mycket folka tt vi typ fick vänta en halvtimme på att beställa. Men när maten väl kom var den god. När vi ville betala sa izzamannen, ja det var ju ni som fick vänta så länge. ra att det uppmärksammades. Fast egentligen gjorde det inget. Det var ett mysigt ställe med intressant utsikt.


Efter detta köpte vi ett trasigt paraply på Hemköp och begav oss mot Stömne Bygdegård. Om man bor i Delsbo vet man var den ligger. Bor man inte i Delsbo vet man inte det.
Men eftersom det enligt internet skulle vara både skyltar och marschaller var vi inte oroliga. På pizzerian träffade vi Micke från poporkestern och kände oss fnissigt stalkiga. Lite som ett par i en film jag såg om dansbandet Barbados, dom stalkade en hel del.


Självklart gick vi helt åt helvete vilse. Mitt ute i en leråker utanför Delsbo kl halv åtta en lördag är det ganska segt.
Linn räddade allt genom att fråga en dam med hund som vänligt visade oss genom leran fram till denna märkliga lokal.


Det skulle börja runt åtta. Vi var först och arrangörerna såg helt nervösa ut för att det kom två idioter så tidigt.
På plats stalkade vi stina lite också och hennes fästman Hans Christian Nygård, korsordens svar på Jesus. mamma blev helt avis för jag fick denna ära.
I en timme var Linn o jag samt tre killar den enda gästerna.
Folk sa att det kommer folk senare i delsbo, man ska marinera sig i hembränt innan man går ut. O så var det konkurrens från pizzan där det var coverbandskväll i hårdrockens tecken.

O det kom inget folk. Ljudteknikern var inte där. Klockan 10 började Stina Berge och då var det ganska ok med folk o konserten var grym. Hon sjunger så in i helvete bra. avslutade med Gode Gud och runt elva började folk ramla in, ramla på alla vis.

Konserten med VBK pågår säkert fortfarande, men vi drog vi ett, va hemma tre.
Mycket tröttare och mycket lyckligare. Pratade med en kille som sett kören 20 gånger och han tyckte gårdagens konsert var en av dom bästa.
Det var också intressant att få ett inifrånperspektiv av Hälsingefyllan. När vi gick började folk komma från festerna och coverkonserterna och det gick inte undan om man så säger.

Delsbo får betyget två på en femgradig skala. Kvällen en fyra. Hade det bara börjat i tid hade det vart fulländat

3 kommentarer:

JP sa...

Ska väl gnällas lite å! Hade arret passat er perfekt hade det inte blivit så mycket mer åt de som vill komma sent efter några halvlitrar. Ska man göra en skala så måste väl Delsbo få 5 på en delsboskala? I Ljusdal drog allt igång 5 över 19.00 publiken var tyst och nykter och det var så jävla fint så man ville lipa. Men jag hade gärna dragit i mig nån halvliter och dansat i Devilsbo fram till 4 på norgonen! Allt ska man ha och tacksam ska man va!

Konungen sa...

SANT!!!
Jag e happy
Du borde kommit efter din spelning ju

behm sa...

HC Nygård! Korsordens Elvis, korsordens Johnny Rotten, korsordens... ...ja,... ...Jesus får man nog säga. Respect!