torsdag, februari 05, 2009

Dagens Bob-singel


Heart Of Mine från den grymt underskattade Shot Of Love. en kristen skiva. Dylan va kristen då och då. Han är kanske kristen idag, det vet man inte.

Bob Dylan är världens största artist tycker jag
Han har gjort dom bästa låtarna, dom bästa skivorna.
Flesta skivorna oxå.

Förvånansvärt lite är dåligt.
shot Of Love är en åttiotalsplatta, dom skylls ofta för att vara sämst. Men Infidels är oxå en bortglömd pärla.

Detta är en spansk skiva. Förr i tiden, innan CD fanns gav man ut vinylskivor. Just i spanien och i Japan skrev man på det egna språket på omslagen. Detta gjorde skivorna mer eftertraktade.

Hittade ingen äkta studioversion men HÄR kan man höra den från Boxen, godkänd av Dylan själv

6 kommentarer:

Petter Malmberg sa...

Han i the Plan hade Shot of Love som mest underskattad i en intervju.
Sen finns det ett par rikrigt dåliga 80talsplattor men det har han väl tjänat in.

Konungen sa...

O ja

Anonym sa...

Dylan är ju bara bäst ever!!
En av konserterna jag sett med honom var något år efter Slow Train Coming kom ut, apropå den kristna eran. En riktigt bra tillställning på Hovet någon gång i början av 80-talet.

Konungen sa...

Åh shit
jag vill osså ha sett han tidigt åtti
jag har haft glädjen Kristinehof 89?
Roskilde 91?
Malme 96

Han är gud

Anonym sa...

Christinehof -89 fick you löjligt dålig kritik av tidningarna (jag tror Kvällsposten gav honom 1 (!) stjärna). Om du lyssnar på booten från den kvällen kommer du att höra ett stenhårt tremannaband plus Dylan själv. Inget trams, inga backingsingers inget som stör från musiken och lyriken. I verkligheten förtjänar den där kvällen att omvärdas totalt. Ett värdigt betyg vore nog snarare 4 stjärnor eller så. Turnen växte till sig senare (detta var trots allt turnepremiären).

Anonym sa...

Vad gäller spelningen på Hovet så var det i juli 1981. Som många konserter just runt den tiden var det en mix av nytt kristet material och en hel del återintroducerat 60-70-talsmaterial. Han öppnade exempelvis med en spektakulär She Belongs To Me följd av The Times They Are A-Changin - ensam på akustisk gitarr. EN kanonspelning som numera finns på boot. Kolla "Politics Of Sin" ...