fredag, oktober 10, 2008

KRISEN så funkar det

Det är ju kris i Sverige. Finanskris.
Trots att vår arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin har en köpt examen i ekonomi och gör allt han kan för att förklara krisen kan det vara svårt att förstå.

Så jag passar på att göra en sammanfattning här.

I USA, frihetens land som är mot statlig inblandning har man en enorm massa avreglerade själständiga banker. Dessa banker har lånat ut pengar fast dom vetat att dom inte kommer få några tillbaka. De som fått låna är fattiga och har köpt hus. Dom har inga pengar att betala av ränta o lån och måste därmed sälja sina hus med förlust. Detta kallas valfrihet.
Iallafall. Eftersom alla banker lånat ut pengar utan att bry sig blir bankerna ledsna.

Bankerna och USA i stort är mot statlig inblandning, så staten skjuter till 700 miljarder.
Bankerna har lån i banker i andra länder, eftersom bankerna är mot statlig inblandning så skickar de över de fattigas hus med båt till bankerna i Europa och i Asien.

Resten av världen har lärt sig av USA o inser att statlig inblandning är av ondo och även resten av världens banker får statliga pengar.

Så egentligen finns det ingen kris, det är ett antal fattiga dummisar som lånat pengar och sen inte kan betala tillbaka soms tår för krisen. Det är alltså INTE ett bevis på att kapitalismen och marknadsliberalismen har brister, det är ett bevis på att fattiga ska inte äga saker.

Eftersom det är dom fattiga i USA som har gjort fel skall inga banker eller andra rika människor drabbas.
Det sköter alliansen med bravur.

Jag tror att vi har Sven-Ottos ord på att INGEN rik drabbas av krisen
Bara de fattiga och det är ju deras fel och därmed särdeles logiskt

Hej då dagboken

Inga kommentarer: