torsdag, juli 10, 2008

Nog fan finns det pengar

Jag skojade till min onsdag med att se Uppdrag Granskning igår. Ett reportage om hur barnfamiljer "får" bo i ett gammalt flyktingläger på en vattensjuk åker utanför Malmö där husen faller ihop och slagsmål och inbrott är en del av den vardag som inte borde få finnas. Hyran var modesta 4500 kronor i månaden o då ingick otäckta brunnshål och trasiga väggar.

En socchef satt plågsamt medveten om att allt hon sysslade med var i lagens gråzon. Familjer som vräkts o som inte ens hunnit vräkas eftersom de aldrig haft en bostad. Dom bor där. Samhällets svagaste.

Det finns pengar, ingen ska behöva bo så. Ingen ska vara hemlös. Men pengarna läggs på annat. Folk är arbetslösa för att man tar bort arbetstillfällen i tillväxtens bibel. Offentlig sektor är ett minne, jag minns förr. På 70-talet.
Visst var det en ständig ökning av statsskulden, visst fanns det jobb som idag ter sig märkliga kanske
men folk hade nånstans att bo

En bygggubbe (sosse) satt i Malmö o intervjuades, ingen bygger för fattiga. Nej det är klart. Staten subventionerar inte det längre.
Det finns prospekterat i Malmö efter Motetten vid Lindängen. Där finns plats att bygga bort bristen på bostäder. Men det är inte lönsamt.
MKB, det kommunala bostadsbolaget vill hellre bygga på Potatisåkern och i Norra Hamnen. ett kommunalt bolag, en del av allmännyttan sitter o låter bli att rädda de människor som gjort att MKB har råd att bygga i Norra Hamnen

Det är bara skitsnack allting
Det finns pengar
Det finns mark

Men man vill inte
Vi har varnande exempel.
Kolla hur det gå rom du inte pyntar hyran Då får du bo i en barack med dina barn.
Dina små små barn får åka buss i en timme för o komma till skolan. Alla vet var dina barn bor.
dina barn kommer att växa upp. O Dina barn kommer att slå tillbaka.

Vad gör du då gubbe kommunalpamp. Göm dig. eller flytta till ett Gated Community, fast där bor du väl redan herr kommunalpamp

O hur man skär ner på socialtjänsten. Fy bubblan

Jag är kraftigt less. Dags att odla sin trädgård.

Inga kommentarer: