fredag, juli 06, 2007

Live earth

När jag växte upp, kritaperioden på 80talet satt Bob Geldof o kolla tevin o såg massa barn som dog av svält. Han blev ledsen av bilderna o skapade Live Aid, en mastodontkonsert för barnen i tredje världen. På alla sätt var detta bra, 80talet var inte precis medvetet. Ett dygn i juli var ALLA kända med o sjöng sina låtar. Det var stort. Costello var bäst. Phil Collins flög Concorde.
En stor dag i mitt liv. I mångas liv.

Sen kom Farm Aid, Barn Aid, Metal Aid. Metal Aid förtjänar ett eget inlägg, men man kan säga som så. Alla Sveriges pudlar med Tommy Nilsson i spetsen var vackort.
Många Aid

Nu är det Live Earth Aid imorgon. Miljön ska räddas. Den räddas genom att vi i nio städer bygger upp värsta arenorna, hur nu det hjälper klimatförändringen. Ska månne Phil Collins flyga Concorde.
Al Gore är en mes.

Plötsligt talar alla om de forskare vetat hur länge som helst o det märkliga är att vi inget lärt. Det blir inte verkligt förrän Madonna serdet.

Är människan så dum? Tror vi att vi räddar miljön genom att köpa My Chemical Romances nya singel.
Vi kunde sluta flyga så mkt, köpa bättre varor, åka mer tåg. Sånt som om vi gjort det alltid hade gjort att vi skulle sluppit morgondagens spektakel

1 kommentar:

Robin sa...

Bryr mig inte om arranagemanget, men ser fram emot ETT HELT DYGN med livemusik i soffan. Semester, here I come!