torsdag, maj 31, 2007

Denna skickar jag till Ljusnan ida

Äntligen krafttag mot rökningen.

Jag arbetar inom Ovanåkers Kommun och får besked om rökstoppet via tidningen, ett besked som gör mig glad.Jag läser till min förfäran att EN enda rökare kostar 30000 kr per år, det är enorma summor.
Som jag förstår det tillåts bara rökning på lunchen, det är bra. Röker man under annan tidpunkt måste man stämpla ut för att sedan stämpla in igen. Mycket lovvärt.
Synd bara att vi inte har något stämplingssystem, men det går nog att ordna.

En annan brännande fråga är hur vi rökare, mestadels lågutbildade enligt Ljusnan, ska kunna kontrolleras. I mina arbetsuppgifter ingår exempelvis hembesök, besök hos polisen och ibland tom resor till Stockholm. Det ger utrymme för SMYGRÖKNING, hur kontrollerar vi detta. En idé kan vara att Ovanåkers Kommun anställer folk som spionerar. Röker jag en cig när jag går Långgatan till polisen ska det anmälas.
Ett annat stort problem är de som jobbar inom hemtjänsten, hur kontrollerar vi deras hembesök. Det kan vara hos folk som bor isolerat, ingen insyn då tyvärr. En idé som jag med varmt hjärta vidarebefordrar till Ovanåkers Kommun är att para ihop de som arbetar inom hemtjänsten i arbetspar där en är ickerökare och därmed kan göra sin samhälleliga plikt om det blir en rökpaus.
När detta sker ska löneavdrag givetvis tillämpas.

En annan sak som jag hoppas att våra politiker har tänkt på att ordna fram till oss är tidsstudiemän, tror man kan tjäna tid på det. En utredning får exempelvis ta 3 timmar att skriva, all extra tid man lägger får man ta av sin fritid.

Jag vet att det förekommer privatsamtal i telefon på arbetstid, det är nog en bra idé att bugga alla telefoner.

Det blir många arbetstillfällen för kommuninvånarna det här, arbetstillfällen som finansieras med X antal gånger kr 30 000. Jag hoppas att detta bara är början.

Rykten har nått mig att det finns folk som dricker en extra kopp kaffe fast det inte är under ordinarie fikatid. Det kan vara nästa problem att angripa för våra visionära politiker.

Jag tror att George Orwell ligger och ler i sin himmel. Storebror är min vän. 2+2=5. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka.

7 kommentarer:

Anonym sa...

För att inte tala om dom som tar leasingbilen hem utan att skatta det som löneförmån? eller dom som ibland jobbar hemifrån, hur ska de kontrolleras? eller dom som åker på tjänsteresa och blir bjudna på mat utan att redovisa det och istället plockar ut fullt traktamente?

Konungen sa...

Ja du. FY FAN säger jag. Hur kan detta tillåtas fortgå.
Tack Yoomi som gjort detta första steg möjligt

Anonym sa...

Man får väl anse Östtyskland som före sin tid. Men nu börjar västvärlden hinna ikapp och vem vet om de inte snart kör om?

Anonym sa...

jag får självsprickor av onödiga regler.

Anonym sa...

Undrar just om den insändaren blir publicerad...

Konungen sa...

Elon. Den e med
JAG HEJAR PÅ DAJ IDA

Anonym sa...

Jag kan tänka mej att bli rökspion, jag kan kombinera det med mitt jobb som sopspion. Jag klämmer åt gamla tanter som lägger soporna fel. Mitt jobb skänker mej en sådan tillfredställelse att jag inte ens längre behöver sex. Jaja, jag också lack idag. Peace.